Inauguració Monument Rotary Club de Lleida: “-PUNT- Rotary A LLEIDA”. 13h. Avda. Jaume II de Lleida (14 nov 2021).

By RC Lleida

LLEIDA, 14 Novembre de 2021

Ubicat a l’Avda Jaume II de Lleida, al costat del riu Segre, davant de l’Ajuntament de Lleida, a l’altra banda del riu.

S’inicià l’acte puntualment a les 13 h, després d’escoltar el toc de campana de la Seu Vella de Lleida, i just quan el sol incidia a la cara del MACERO, Guillem Saez.

La seqüència va ser la següent:

 • Salutació als assistents i seguidors a través d’Internet.

 • Toc de la campana “Dolors” per la seva padrina, María Dolors Estopá, esposa del traspassat president Fundador del Club, Antonio Guiu Clua.

 • Paraules de Past President 1986-87 del Club Padrí, RC de Barcelona-Comtal, Dr. Toni Grau

 • Reflexió Rotària del Past Director de Rotary International i Fiduciari de LFR, Julio Sorjús

 • Parlament del soci Fundador del Club de Lleida, Abel Boldú.

 • Menció a l’aprovació per Unanimitat, de la Moció del RC de Lleida, sol·licitant la Implantació del -PUNT- Rotary A LLEIDA, a la ubicació citada de l’Avda Jaume II de Lleida.

 • Descoberta del -PUNT- per les presidentes anterior i actual, Laureana Cervera i Montserrat Navarro, conjuntament amb el Governador del Districte 2202 de Rotary International, José Antonio Riquelme.

 • Imposició pel Governador del PIN-QR 35 anys, commemoratiu, a la Tinent d’Alcalde Jordina Freixanet, que va pronunciar unes paraules,

 • Clausura de l’Acte pel Governador del D.2202.

 • Foto de grup

 • Brindis, amb Cava Solidari Rotari per l’Erradicació de la Polio

Instal·len un Punt Rotary a Lleida per donar a conèixer i compartir els valors de la solidaritat i el treball

 

 

Rotary és una xarxa mundial integrada per 1.200.000 veïns, amics, líders i persones dedicades a solucionar problemes.

El Rotary Club de Lleida ha inaugurat aquest passat diumenge a Lleida un Punt per simbolitzar amb la Roda identitària de l’entitat el treball solidari que fan a la ciutat.

Amb aquesta inauguració es dona compliment a l’acord del ple de la Paeria del passat 30 de juny, en què els grups municipals van aprovar per unanimitat una moció on s’acordava facilitar una ubicació en l’espai públic, en el qual donar a conèixer als ciutadans de Lleida la tasca i valors que cal expressar per a fer possible la solidaritat i el treball per la pau, segons ha explicat Guillem Sàez Aragonés, mantenidor de l’acte i un dels membres fundacionals del club a la ciutat.

L’acte, que ha tingut lloc al carrer Jaume II, on s’ha instal·lat el punt, s’ha fet coincidir amb el 35 aniversari de la creació del Rotary Club a Lleida, quan 24 membres de la societat lleidatana, els primers socis de l’entitat, van rebre la Carta Constitutiva de Rotary International de mans del club padrí, el RC de Barcelona-Condal. Han assistit a la inauguració del Punt Rotary els tinents d’alcalde Jordina Freixanet i Paco Cerdà, així com la regidora Maria Burrel i els màxims responsables de l’entitat en l’àmbit nacional.

 

Principals objectius de solidaritat i treball

Durant el torn de paraules, la tinent d’alcalde Jordina Freixanet ha assenyalat que des del Govern de la Paeria «compartíem els principals objectius de solidaritat i treball per la pau per poder resoldre aquests grans problemes que té el món».

Freixanet, que ha recordat que «Lleida és una ciutat d’acollida, de moviment de persones que van i venen, que es queden i marxen», ha assenyalat que en aprovar la moció, el Ple de la Paeria volia apuntalar els valors de la solidaritat a la nostra ciutat.

Una decisió prou important, per la qual s’ha escollit un lloc emblemàtic de la ciutat per a ubicar aquest Punt, «al costat del riu Segre, en un passeig que compartirà espai amb altres monuments com el de Juli Cèsar, el de les víctimes de l’Holocaust o el dels Cavalls». Freixanet ha manifestat que amb l’acte d’avui, «Lleida esdevenia un punt de referència. Una ciutat rotaria del món» i ha clos el seu missatge confiant que Lleida sàpiga aprofitar les oportunitats que ens dona Rotary».

 

Una xarxa internacional

Rotary és una xarxa mundial integrada per 1.200.000 veïns, amics, líders i persones dedicades a solucionar problemes, que veuen un planeta en el qual les persones s’uneixen i prenen mesures per a generar un canvi perdurable en el món, en les seves comunitats i en si mateixos. El nombre de clubs és ara més gran de 36.000 i estan arrelats en més de 200 països.

 

Se centren en causes per enfortir les relacions internacionals, millorar vides, i crear un món més propici per a fomentar les iniciatives en pro de la pau. Compateixen l’interès per la protecció del nostre llegat comú: el medi ambient.

Estan compromesos a donar suport a activitats que enforteixin la conservació i protecció dels recursos naturals, fomentin la sostenibilitat ecològica i promoguin l’harmonia entre les comunitats i el medi ambient. Empoderen a les comunitats perquè adoptin solucions locals i estimulin la innovació en un esforç per abordar les causes i reduir els efectes del canvi climàtic i la degradació del medi ambient.

COMPARTIR: