[Minuts Rotaris] RC de Lleida – 11agost2022: “LA PROVA QUÀDRUPLE ROTÀRIA” + ”IMATGES” per Vanessa Ortiz de Zárate (VAVE)…

By RC Lleida

 

Rotary busca la comprensió i la bona voluntat. I en aquest camí fem una reflexió de la prova quàdruple, punt d’unió, comprensió i reflexió de tota reunió rotària i dia a dia de nosaltres mateixos

  • *La Prova Quàdruple no és una finestra, sinó un mirall*

No l’hem d’utilitzar per mirar els altres, sinó més aviat com un mirall on mirar-nos i jutjar-nos a nosaltres mateixos.

  • La nostra guia de conducta més popular és la Prova Quàdruple Rotària.

La Prova Quàdruple, ens ofereix en relació del que pensem, diem i fem en la nostra vida de relació, i més encara, amb nosaltres mateixos, un camí de reflexió i mediació, sobre com afrontar i apropar situacions des de la reflexió, i també en la possible prevenció de situacions o conflictes.

Però el més important que ens ofereix La Prova Quàdruple, no és aquest arbitratge, sinó el necessari exercici de mirar-nos a nosaltres mateixos i no jutjar els altres. És la prova un mirall on contemplar-nos per a jutjar-nos nosaltres mateixos. Interioritzant sobre els nostres pensaments, i no buscant portar la raó, sinó interioritzar sobre les nostres declaracions i accions.

És una invitació a l’empatia, a estendre la capacitat d’amistat, ja que al meu camí interior ja he alliberat prejudicis, etiquetes i egos.

És analitzar sobre si allò que considero és una veritat, de bona voluntat, capaç d’ encaminar-me a l’equitat, l’entesa i el benefici comú. És la capacitat de preparar-me interiorment per a donar la millor versió de mi, en el meu dia a dia i amb els altres, enfortint, des de la humilitat en les relacions dels uns amb els altres, la capacitat del més important dels llaços: l’*AMISTAT*.

  • Sigui l’exercici de la Prova Quàdruple -a través de la comprensió i la bona voluntat- el millor pont cap a ella.

 

Vanessa Ortiz de Zárate (VaVe)

RC San Pedro Alcàntara. Districte 2203

COMPARTIR: