PREN ACCIÓ PER PROTEGIR EL MEDI AMBIENT

By RC Lleida

Pel personal de Rotary

Aquest mes de juliol fa un any que la protecció del medi ambient es va convertir en la setena àrea d’interès de Rotary. La nostra família rotària mundial està compromesa a donar suport a activitats que enforteixin la conservació i protecció dels recursos naturals, promoguin la sostenibilitat ecològica i fomentin l’harmonia entre les comunitats i el medi ambient. Rotary pot ajudar el teu club a promoure les causes ambientals a través de projectes locals i internacionals. També pots accedir a subvencions i altres recursos, adoptar solucions locals i impulsar la innovació per abordar-ne les causes i reduir els efectes del canvi climàtic i la degradació del medi ambient.

Inicia o amplia els teus esforços mediambientals col·laborant amb un dels nombrosos Grups d’Acció de Rotary que treballen per protegir el medi ambient:

  • El Grup d’Acció de Rotary per les Espècies de Perill d’Extinció (RAGES) reuneix els socis de Rotary amb experiència i passió per la protecció de les espècies en perill d’extinció. RAGES ajuda els clubs i districtes a planificar projectes de servei de gran repercussió i connecta els seus integrants amb una xarxa mundial de companys amb idees afins i apassionats per la protecció de les espècies en perill d’extinció a tot el món. Per exemple, l’any passat les RAGES es va associar amb el Club Rotari Fusteria Morning Capítol Guatemala per copatrocinar un simposi sobre els pol·linitzadors a Centreamèrica. Connecta’t amb RAGES per participar.
  • El Grup d’Acció de Rotary per a la Sostenibilitat Ambiental (ESRAG) és un dels grups de creixement més ràpid de Rotary. ESRAG inspira i empodera la família de Rotary amb una àmplia experiència, xarxes de contacte, educació i millors pràctiques per implementar projectes ambientals sostenibles i de gran impacte. Aquests projectes promouen la sostenibilitat mediambiental, la conscienciació sobre el canvi climàtic i les accions per reduir les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle i mitigar els trastorns climàtics. Com a iniciativa estratègica recent, ESRAG va formar una aliança amb el Projecte Drawdown per produir conjuntament materials educatius que ajudin els clubs i districtes a reduir els nivells de diòxid de carboni i l’efecte hivernacle. Posa’t en contacte amb ESRAG per participar-hi.
  • El Grup d’Acció de Rotary Food Plant Solutions, el Grup d’Acció de Rotary Aigua, Sanejament i Higiene i el Grup d’Acció de Rotary per al Desenvolupament Econòmic de la Comunitat també emprenen projectes que donen prioritat a la protecció i conservació del medi ambient. Ells et poden ajudar a completar una avaluació de la comunitat, dissenyar un projecte sostenible, identificar socis i incorporar marcs de mesura i avaluació per avaluar el progrés aconseguit pel teu projecte.

Visita més de 1000 projectes mediambientals liderats pels clubs a Rotary Showcase per a obtenir inspiració de tot el món rotari. A través de La Fundació Rotària, pots recolzar projectes mediambientals a tot el món o sol.licitar ajuda financera per a un projecte elegible.

 

 

 

FONT: Las Voces de Rotary

 

COMPARTIR: